Voorkom onnodige uitval.
Fijn voor de werknemer.
Fijn voor de werkgever.


Veertig procent van de Nederlandse huwelijken eindigt in een echtscheiding. En dan hebben we het nog niet eens over de verbroken niet-geregistreerde relaties. Als werkgever krijg je er dus onherroepelijk mee te maken. Sterker nog: uit onderzoek van onder meer TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat uitval door scheiding een groot probleem is voor werkgevers.

Gemiddeld verzuimt een gescheiden werknemer 45% meer dan een niet-gescheiden werknemer. Dit kost het bedrijfsleven miljoenen euro’s per jaar. Maar het gaat niet alleen om geld. Een scheiding kan zorgen voor lagere prestaties, een hogere werkdruk voor andere teamleden, een negatieve invloed op de sfeer én extra werk voor de directe leidinggevende.

Dat is niet verwonderlijk, want de wereld van een gescheiden werknemer staat op zijn kop. Een scheiding is ingewikkeld, stressvol, pijnlijk en kan een enorme impact hebben op iemands vitaliteit en functioneren. Bij veel scheidingen zijn kinderen betrokken, wat maakt dat iemand niet alleen afscheid neemt van het leven met een partner, maar ook het ouderschap volledig opnieuw moet vormgeven.

Scheidingsuitval wordt gelukkig steeds meer onderscheiden van ‘uitval door ziekte’. En terecht. Een scheiding is een life event dat een persoon doet wankelen. Juist doordat er specifieke thema’s aan scheidingsuitval ten grondslag liggen, is gespecialiseerde hulp nodig. Op deze wijze wordt er gewerkt aan de kern van de problematiek en niet aan de symptomen ervan.

Met een Vitaal na Scheiding traject verklein je de kans op (onnodige) uitval. Minder uitval kan een bedrijf op jaarbasis tienduizenden euro’s besparen. Bovendien toont een werkgever betrokkenheid en zorg voor personeel – waarden die alleen maar belangrijker worden binnen de huidige maatschappij en de krapte op de arbeidsmarkt.

Investeren in de vitaliteit van de werknemer werkt op alle gebieden door. Door de work-life balance te verbeteren, grenzen te herkennen én te stellen, effectiever te communiceren en als de werknemer weer verbinding kan maken met zichzelf en anderen, vloeit daar ontspanning, energie en creativiteit uit voort. En dat komt een bedrijf ten goede.

Vitaal na Scheiding kan hierbij helpen. Het traject is in te zetten ter preventie van (onnodige) uitval, maar ook op het moment dat er al sprake is van een ziekmelding. Sterk op de inhoud, warm op de persoon. Transparant en betrouwbaar.

“Met een Vitaal na Scheiding traject geef je werknemers weer grond onder de voeten”

logo-icon

Aanmelden

Zijn jij en je werknemer enthousiast? Neem dan contact met me op. Ik plan dan een gratis intakegesprek met de werknemer in. In dit gesprek inventariseren we de thema’s waarmee we aan de slag gaan binnen het traject. Dit is voor de werknemer en werkgever terug te lezen in een persoonlijk voorstel. Indien er een klik is met de werknemer én een akkoord van de werkgever, plannen we de gesprekken in.

De gesprekken vinden plaats in Den Haag. Persoonlijke gesprekken hebben mijn voorkeur, maar er is ook altijd de mogelijkheid om gesprekken online te laten plaatsvinden.

Roos Guldenaar

Scheidingscoach en therapeut

Ik mag mij de oprichter van Vitaal na Scheiding noemen en daar ben ik trots op. Ik beschik over jarenlange ervaring op het gebied van scheidingshulpverlening – en duizenden uren aan gesprekservaring met gescheiden ouders. Dit is mijn passie. Dit is waar ik goed in ben.

Duizenden uren aan werkervaring met gescheiden ouders
Honderden ouders begeleid na scheiding
Effectieve aanpak voor een duurzaam resultaat
Altijd een aanbod op maat

Ervaringen

  • “Roos hielp me op een prettige, respectvolle wijze kritisch naar mijn eigen gedrag te kijken.”

  • “Met open blik en zonder oordeel.”

  • “Ze bracht ordening in mijn wirwar aan gedachten en gevoelens.”

  • “Ik voel me eindelijk echt gehoord.”

Aanbod Vitaal na Scheiding

Gratis Intake

Basis traject

Advies en afstemming
+
6 persoonlijke gesprekken van 90 minuten

+
3 maanden begeleiding
+
Werkboek

Gratis Intake

Extra traject

Advies en afstemming
+

8 persoonlijke gesprekken van 90 minuten
+
Waarvan 2 persoonlijke gesprekken ingezet mogen worden tijdens het traject, maar ook als nazorg tot zelfs twee jaar na het afgeronde traject
+
4 tot 6 maanden begeleiding
+
Werkboek

Gratis Intake

Compleet traject

Advies en afstemming
+
12 persoonlijke gesprekken van 90 minuten

+
Waarvan 2 persoonlijke gesprekken ingezet mogen worden tijdens het traject, maar ook als nazorg tot zelfs twee jaar na het afgeronde traject
+
1 jaar begeleiding
+
Werkboek

Training + Advies + Maatwerk

Op zoek naar training, advies of maatwerk?

Stuur mij een bericht